top of page

Historiek

Op 1 september 2008 opende De Kinderkopjes haar deuren.

Reeds vele jaren had het personeel verbonden aan het WZC Sint-Jozef problemen met kinderopvang tijdens de vroege ochtendshift. Doordat het vroegere onthaalcentrum voor vrouwen, "Huize Emmaus", vrij kwam, werd het initiatief genomen om dit gebouw om te vormen tot een mini-crèche. Meteen kwam men tegemoet aan een gezinsvriendelijk initiatief binnen de eigen instelling en binnen de sociale economie in de regio.

Er werd bij aanvang gestart met een capaciteit van 14 kinderen, onder deskundige begeleiding van twee kinderverzorgsters. Gaandeweg werden ook de burelen van een logopediste en het consultatiebureau van “Kind en Gezin” ingenomen en omgevormd tot een extra speel-en leefruimte. Zo groeide de minicrèche in 2011 uit tot een volwaardig zelfstandig kinderdagverblijf, waar dagelijks 32 baby’s en peuters werden opgevangen.

Door de steeds groeiende vraag naar kinderopvang, én de verhuis van Vrije Basisschool Het Ooievaarsnest naar een nieuw schoolgebouw, kwam er in 2022 de kans om de Kinderkopjes uit te bereiden met een 2e locatie. De lokalen van de kleuterschool werden omgetoverd tot 2 nieuwe speelruimtes mét slaapkamers, sanitaire ruimte, eetruimte, bureau en een professioneel ingerichte keuken.

De oorspronkelijke locatie van De Kinderkopjes werd vanaf dat moment omgedoopt tot “De Wilgenhut”, de nieuwe locatie in de voormalige kleuterschool werd vanaf dan “De Boomhut”.  Zo heeft De Kinderkopjes op dit moment plaats voor in totaal 48 voltijdse baby’s en peuters, en nog eens 10 naschoolse kleuters tot 6 jaar.

Niet alleen de capaciteit groeide door de jaren heen, ook het aantal medewerkers groeide uit van oorspronkelijk twee medewerkers tot een volledig team met enthousiaste, gemotiveerde en zorgzame mensen. Door de goede werking van het kinderdagverblijf, kunnen wij ook steevast rekenen op stagiair(e)s van verschillende scholen en onderwijsrichtingen.

Beide vestigingen van De Kinderkopjes zijn ideaal gelegen in het hart van de gemeente en is ondertussen een vaste waarde gewonden in Assenede.

bottom of page