14 Jaar ervaring

Op 1 september 2008 opende De Kinderkopjes haar deuren. 

Reeds vele jaren had het personeel verbonden aan het WZC Sint-Jozef problemen met kinderopvang tijdens de vroege ochtendshift. Doordat het vroegere onthaalcentrum voor vrouwen, "Huize Emmaus", vrij kwam, werd het initiatief genomen om dit gebouw te herbestemmen en om te vormen tot een mini-crèche. Meteen kwam men tegemoet aan een gezinsvriendelijk initiatief binnen de eigen instelling en binnen de sociale economie in de regio. 

Er werd bij aanvang gestart met een capaciteit van 14 kinderen, onder deskundige begeleiding van twee kinderverzorgsters. Door de jaren heen groeide de minicrèche uit tot een volwaardig zelfstandig kinderdagverblijf, waar sinds 2011 dagelijks 32 baby’s en peuters opgevangen worden. De Kinderkopjes is ondertussen een vaste waarde geworden in Assenede.

Met de capaciteit groeide ook het gebouw mee. Gaandeweg werden ook de burelen van een logopediste en het consultatiebureau van “Kind en Gezin” ingenomen en omgevormd… De Kinderkopjes is ideaal gelegen in het hart van de gemeente en in de onmiddellijke nabijheid van twee basisscholen.

Niet alleen de capaciteit groeide, ook het aantal medewerkers groeide uit van twee tot zeven in totaal. Twee kindbegeleiders staan vast in de babygroep, vier anderen staan vast in de peutergroep. De verantwoordelijke combineert administratieve taken met het  bijspringen op de werkvloer waar nodig. Naast vier kinderverzorgsters telt het team twee orthopedagogen en een maatschappelijk assistente. Door de goede werking van het kinderdagverblijf, kunnen wij ook steevast rekenen op stagiair(e)s van verschillende scholen en onderwijsrichtingen.

De Kinderkopjes is dagelijks open van 6.00u tot 18.30u.